10 червня Київська міська рада затвердила детальний план території в Оболонському районі, чим фактично дозволила забудову 96 гектар землі поблизу Мінського масиву.

Йдеться про територію між вулицями Кондратюка, Майорова та оболонським лісом. Згідно з планом, там мають побудувати новий мікрорайон на 11 тисяч мешканців. Крім 26 житлових будинків там мають побудувати амбулаторію, заклади освіти та облаштувати парк.

Автори проєкту вказували, що територія наразі занедбана й немає інфраструктури. Також, в захист забудови говорили про те, що густота населення в новому мікрорайоні буде менше норми, а третина взагалі відійде під парк.

Проте деякі депутати виступили проти, адже, за їх словами проєктна кількість мешканців занижена. Відтак, новий мікрорайон збільшить навантаження на школи, дитсадки та громадський транспорт. Також, депутати зазначили, що в Києві немає кризи на ринку нерухомості й це питання не є нагальним.

Окремою темою стало те, що наразі Київ не має Генплану, адже термін попереднього минув, а новий не ухвалили. Згідно зі старим Генпланом ця територія не призначена для забудови.

Земля перебуває у власності агрокомбінату «Пуща-Водиця». Представники Фонду держмайна на сесії просили депутатів не приймати це рішення, адже за цю землю йдуть суди й відкриті кримінальні провадження.

Проте 66 депутатів проголосувало за ухвалення рішення. Не підтримало ідею 22 депутати.


У травні Київська міська рада ухвалила рішення, яке дозволить розробляти детальні плани територій без огляду на Генеральний план міста. Фактично це і дозволило депутатам сьогодні протягнути рішення про забудову території.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі