Ізраїль першим у світі заборонив торгівлю натуральним хутром, повідомляє місцеве видання The Jerusalem Post.

За словами міністерки охорони навколишнього середовища країни Гіли Гамліель, хутряна промисловість є причиною загибелі сотень мільйонів тварин у всьому світі та заподіює жорстокість.

Заборона набуде чинності за пів року. 


За даними опитування Kantar Online Track, 54% українців підтримують ідею заборони хутрових ферм. Це дослідження репрезентує міське населення України, яке користується інтернетом у віці 18–55 років за статтю, віком, типом населеного пункту, регіону (проникнення інтернету в цій групі – 84%).

На основі опитування всеукраїнський рух за права тварин UAnimals закликає Верховну Раду розглянути й ухвалити законопроєкт №2360 про вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні.

4 жовтня 2020 року в Києві пройшла акція «Стань на захист тварин!» з нагоди Всесвітнього дня тварин. Учасники акції вимагають заборонити хутрові ферми в Україні, припинити використання тварин у цирках, контактних зоопарках, дельфінаріях, заборонити евтаназію безпритульних тварин, полювання, припинити тестування косметики та побутової хімії на тваринах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі