Франція з 9 червня дозволить в’їзд без вимоги негативного тесту на COVID-19 для вакцинованих туристів із країн Євросоюзу, повідомляє видання Le Figaro.

Уряд Франції поділив країни світу на три зони – зелену, помаранчеву й червону.

Джерело: Le Figaro

До зеленої зони внесли країни ЄС, Європейської економічної зони й Австралію, Японію, Південну Корею, Нову Зеландію та Ізраїль.

У помаранчевій зоні  країни, де ситуація з вірусом задовільна й не поширюються небезпечні штами вірусу. До неї потрапила Україна.

Вакциновані туристи з помаранчевої зони мають надати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. Також можна надати тест на антиген, але він має бути зроблений за 48 годин до перетину кордону.

Для туристів, які ще не щеплені, в’їзд можливий лише за наявності важливої причини.

У червоній зоні – країни, які вважають зоною поширення небезпечних штамів: ПАР, Бразилія, Індія та Туреччина. Незалежно від щеплення з них в’їхати до Франції з тестом буде можна лише за наявності важливої причини.


Із 1 червня 2021 року COVID-сертифікати запустили в семи країнах ЄС. Документ дозволить туристам вільно переміщатися територією ЄС. Усі інші країни Європейського Союзу почнуть видавати сертифікати вакцинації з 1 липня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі