Повна реконструкція аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського коштуватиме від 2,5 до 5 мільярдів гривень, заявив його очільник Денис Костржевський.

За його словами, аеропорт у 2021 році має замовити проєктування. Уже у 2022 році мають виконати реконструкцію перонів і руліжних доріжок, а у 2023 році аеропорт зупинить роботу, адже запланована реконструкція злітно-посадкової смуги. Ідеться про повний демонтаж нинішньої й побудови нової з нуля.

За оцінками керівництва аеропорту, вартість проєкту становить 15 мільйонів гривень, і ще 25–30 мільйонів коштуватиме робоча документація.

«Загальна вартість реконструкції зараз дуже важко прогнозована, тому що немає проєкту, відповідно, нічого рахувати. Але, за нашими оцінками, вона може варіюватися від 2,5 до 5 мільярдів гривень», – заявив Костржевський.

Крім цього, Костржевський повідомив, що пасажири потроху повертаються. Цьогоріч в аеропорту розраховують прийняти близько 1,5 мільйона пасажирів -  55–60% від кращого року. До моменту закриття на реконструкцію очікують вийти на максимальний пасажиропотік.


На початку травня Костржевський заявляв, що міжнародний аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського («Жуляни») у 2023 році повністю закриють на реконструкцію на 8 або 9 місяців. Реконструкція дозволить без обмежень приймати всі літаки лоукостера Wizz Air – Airbus A320 та A321.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: аеропорт «Київ»