Проєкт з облаштування переходу біля станції метро «Арсенальна» планують реалізувати до осені 2021 року, повідомляють в організації Urban crew. 

У понеділок, 31 травня, відбулася зустріч авторів проєкту з представниками КМДА, Центру організації дорожнього руху (ЦОДР), Управління державної охорони України (УДО) та Головного управління патрульної поліції Києва. Учасники обговорили деталі облаштування наземного переходу через вулицю Грушевського біля Арсенальної площі. 

Наразі для реалізації організаторам потрібно погодити документацію з департаментом транспортної інфраструктури КМДА й отримати дозвіл ЦОДР на закупівлю матеріалів.

Візуалізація проєкту. Джерело:  Urban crew

 УДО погодить проєкт, якщо перехід буде без кнопки-виклику зеленого сигналу, але з автоматизованою системою.

Також міська влада готує законодавчу та нормативну базу для облаштування інших наземних переходів у центральній частині столиці. 


Проєкт «Перехід на Арсенальній» переміг у конкурсі Громадського бюджету Києва 2020 року й отримав 1508 голосів киян. Очікуване фінансування становитиме 498 тисяч гривень.

За останні 3 роки в Києві вже було облаштовано наземні регульовані переходи над підземними. Серед них – через вулицю Пушкінську біля «Театральної», через Верхній і Нижній Вали біля станції метро «Контрактова площа» та через вулицю Хрещатик біля ЦУМу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimedia Commons