В Україні вперше створюють організацію розширеної відповідальності виробника.

До організації доєдналися 11 компаній: Abinbev Efes Ukraine, Canpack, Carlsberg, Coca-Cola Beverages, Danone, Metro Cash & Carry, Nestle, PepsiCo, Procter & Gamble, Tetra Pak, «Елопак-Фастів». Вони підписали меморандум про створення Організації розширеної відповідальності виробника (ОРВВ) в галузі упакови.

Компанії-засновники зобов’язалися співпрацювати, щоб запровадити в Україні принцип розширеної відповідальності виробника. Це означає, що виробник упакови та товарів в упакові несе відповідальність за весь цикл її життя навіть після використання, зокрема на виробників покладається обов’язок збирати відходи від пакування, переробляти й утилізувати їх.

За результатами досліджень, проведених на замовлення Американської торговельної палати, створення організації дозволить зібрати та переробити 4–5 мільйонів тонн упакови протягом п’яти років. За даними дослідження, це підвищить рівень збору таких відходів до 50–70% від усього випущеного на ринок обсягу до 2026 року.


Бренд-аудит Break Free From Plastic показав, які 10 компаній найбільше забруднюють навколишнє середовище в Україні за підсумками 2020 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаAlexandra Lozowick