Окружний адміністративний суд міста Києва 27 травня зобов’язав Міноборони відреставрувати будинок Сікорського, пише Ua-Times.

Садиба Сікорського. Фото: КМДА

Із таким позовом до суду звертався Офіс генерального прокурора України ще на початку 2021 року. Поки тривав розгляд справи, у будинку, який є пам’яткою історії національного значення, сталася пожежа.


Садиба Сікорського – це триповерхова будівля, яка розташована на вулиці Ярославів Вал, 15-Б. Вона є пам’яткою історії національного значення. Там проживав український авіаконструктор Ігор Сікорський.

У 2000 році садибу Сікорського передали в оренду на 49 років благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського». Але фонд не відновив будівлю, й у 2016 році її повернули в державну власність і передали на баланс Міноборони. Київрада декілька разів зверталася до Кабміну щодо передання будинку в комунальну власність. 

Три організації вже висловили бажання профінансувати реставрацію занедбаного будинку: посольство США, корпорація Sikorsky Aircraft і бізнес-група DCH.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі