28 травня, о 10:00, в Українському кризовому медіацентрі відбудеться пресбрифінг, на якому креативна спільнота Подолу оголосить спільну позицію  щодо поліцейського свавілля, повідомляють організатори події. 

На нього запросили представників поліції та КМДА.

Представники та представниці мистецьких спільнот Подолу й громади району вимагають:

  • звільнити начальника Подільського управління національної поліції Павла Василенка;
  • притягнути до відповідальності правоохоронців, відповідальних за незаконний рейд 15 травня на Нижньоюрківській, 31, що супроводжувався застосуванням сили з перевищенням повноважень;
  • покарати силовиків, які вночі з 18 на 19 травня побили художника та музиканта Дмитра Бугайчука;
  • припинити «сафарі» на людей, незаконні рейди, неправомірні обшуки, безпідставне застосування сили та пошкодження майна в подільських закладах культури.

Спікерів брифінгу та додаткову інформацію оприлюднять незабаром.


У ніч із 18 на 19 травня на перехресті Кирилівської та Мильного провулку в Києві представники батальйону спецпризначення побили засновника гурту «Дичка» Дмитра Бугайчука. Йому розбили голову, душили та кілька годин тримали в кайданах без укладання протоколу. 

21 травня 2021 року в Києві під подільським відділком поліції представники креативних спільнот організували акцію протесту проти поліцейського свавілля.

За словами організаторів акції, це не єдині випадки свавілля поліції та рейдів на Подолі. Усе почалося із 2015 року, у 2020 та 2021 роках напади на Closer, Keller Bar і бар «Хвильовий» стали регулярними.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Саша Самусевич