25 травня міністр інфраструктури Олександр Кубраков запропонував іноземним компаніям облітати Білорусь через повітряний простір нашої держави, повідомляє МІУ.

«Україна готова надати максимальну підтримку державам і приватним компаніям у процесі перебудови маршрутів через наш повітряний простір» – заявив міністр.

24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також «якомога швидше» ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набрало чинності, воно ще має бути узгоджено та затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.

З 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам також буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.


23 травня в Мінську здійснили примусову посадку літака Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса. Це є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

У літаку перебував опозиційний журналіст та ексголовний редактор каналу Nexta Роман Протасевич, якого після посадки затримали.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Kevin BIETRY