Перший тендер щодо закупівлі департаментом охорони здоров’я КМДА вакцин проти COVID-19 не відбувся, адже на торги не зайшли учасники.

Тендер оголосили 23 квітня. Місто планувало замовити майже 278 тисяч доз вакцин за 140 мільйонів гривень, тобто 504 гривні (18 доларів) за дозу. Вимога до вакцини була одна: вона має бути сертифікована в України.

Наразі в Україні зареєстрували чотири вакцини: Covishield (AstraZenecа), CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca-SKBio).

Після скасування торгів КМДА вже оголосило новий тендер із тими ж умовами. Імовірні учасники можуть подавати пропозиції до 25 червня. Аукціон запланували на 2 серпня. 


22 квітня заступниця голови КМДА Ганна Старостенко пояснювала, що столична влада планує замовити вакцину прямо в одного з виробників. Для цього представники КМДА ведуть перемовини з кількома виробниками вакцини, але проблемою є те, що першочергово виробники забезпечують вакцинами країни, які раніше законтрактували їх постачання на рівні держав.

Кошти на закупівлю вакцини Київська міська рада виділила в лютому 2021 року. Тоді в КМДА повідомляли, що планують замовити мільйон доз для 500 тисяч киян. Проте згідно з тендером кількість вакцин буде майже вчетверо меншою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Одеська ОДА