Фонд держмайна продав готель-довгобуд у Славутичі, який ще у 1987 році почала зводити Чорнобильська атомна електростанція, повідомляє Київська обласна держадміністрація.

Готель мав мати 8-поверхів. Його будували до 1997 року, аж поки не зупинили будівництво через брак фінансування. Довгобуд не був законсервований й тому зазнав руйнувань під дією природи (дощу, снігу й т.д.).

У 2020 році приміщення виставили на продаж. Аукціон відбувся наприкінці року за «голландською моделлю», тобто торги йшли на пониження ціни. Така модель дозволяє продати об'єкт, якщо ринкова вартість невідома, а попиту немає. Тоді учасники самі обирають з якого моменту пониження їм почати торгуватись.

В результаті довгобуд продали за 530 тисяч гривень. Покупцем став Владислав Кононов, який має будівельний бізнес в столиці. За його словами, він досі не отримав всю документацію щодо стану об'єкта.

Коли ж отримає, то після її вивчення він вирішить подальшу долю: добудувати готель чи переформатувати його в житловий комплекс, тощо.


У Бучі завершують будівництво Академії спорту, її хочуть відкрити до 30-річчя незалежності України. Академія розрахована на 570 відвідувачів на день.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ProZorro.Продажі