18 травня, після виступу українського гурту Go_A на Євробаченні, режисерка Анастасія Михайлова звинуватила організаторів виступу України в порушенні її авторських прав. Ті звинувачення відкидають.

За словами Михайлової, у лютому 2021 року вона брала участь у конкурсі від телеканалу «Суспільне» (організатор відбору на конкурс від України) на розроблення ідеї відеокліпу для гурту на пісню «Шум», але програла.

Утім, на початку травня Михайлова побачила відео репетиції гурту для виступу в Нідерландах (місце проведення Євробачення 2021). За її словами, виступ майже повністю відтворює задум режисерки, але без вказування її авторства.

Скриншоти з трітменту режисерки (сторінка Михайлової в Facebook)

Вона звернулася до керівництва «Суспільного», аби ті вказали її авторкою. Проте у фінальній версії постановку трішки змінили, але авторство так і не вказали.

Режисерці на «Суспільному» заявили, що не мають контактів з СТБ, який на правах підрядника відповідає за виступ нашого артиста. В СТБ ж Михайлову, навпаки, завірили, що постановку погоджували з «Суспільним» , а автором постановки є інші люди.

На «Суспільному» вже прокоментували звинувачення, заявивши, що канал не передавав матеріалів учасників конкурсу іншим режисерам. Сама ж концепція виступу, яку розробили режисери Костянтин Томільченко й Олександр Братковський, створювалися ними у співпраці зі СТБ й учасниками гурту Go_A.


18 травня 2021 року в Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення-2021. За результатами голосування, Україна пройшла в наступний етап.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: офіційний сайт Євробачення