Перший супермаркет мережі Ultramarket відкрили 20 травня в житловому комплексі San Francisco Creative House на проспекті Перемоги, повідомляє забудовник SAGA Development.

Концепцію магазину назвали Health, Craft, Farm, Local. У торговельному залі немає «типових» відділів, зони відрізняються стилем, матеріалами та шрифтами вивісок, але пов’язані єдиною ідеєю з акцентом на екологічність і крафт.

В оформленні використовували дерево, розпис на стінах, а в кожному відділі з’явилися свої артоб’єкти. На вході в супермаркет встановили дерево як символ екологічності продукції, у рибному відділі – косяк риб, у кондитерському відділі – зефір.

У межах концепції Health, Craft, Farm, Local мережа також запустила власну торгову марку The Local Food, яка є результатом співпраці з локальними виробниками.

У магазині є відділ кулінарії, власна піца, хліб і випічка, також працює кафе паназійської кухні. Загальна площа – 2850 м².


Ultramarket – нова українська мережа продовольчих супермаркетів і гіпермаркетів, яку створили після поділу активів партнерів мережі «Мегамаркет». Мережа збирається провести ребрендинг і реформат своїх гіпермаркетів у ТРЦ «Космополіт» та вулиці Богданівська (Сурикова), 3А, а також запустить новий магазин на вулиці Глибочицькій.


Відкриття магазину Ultramarket у ЖК San Francisco супроводжувалося конфліктом із велоактивістами. Задля облаштування парковки для супермаркету зруйнували частину велодоріжки на проспекті Перемоги. Як виявилося, дозволу на ці роботи не було.

Забудовник SAGA Development визнав, що роботи велися без дозволу, але звинуватив у цьому підрядну організацію. Керівник компанії Андрій Вавриш заявив, що готовий відновити велодоріжку та пішохідну частину в тих розмірах, як було до облаштування парковки (це 2,3 метра й 1,7 метра відповідно). Але активісти наполягали, щоб тротуар був шириною 2,7 метра, бо саме така ширина, на їхню думку, є безпечна для пішоходів.

Забудовник відмовився розширювати тротуар, бо це довелося би робити завдяки скверу біля житлового комплексу. Але, за словами активістів, саме під час облаштування цього скверу захопили частину тротуару.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: SAGA Development