У Києві мають намір запровадити інтелектуальну транспортну систему (ІТС), яка заощадить до 30% часу учасникам дорожнього руху, про це заявляють у КМДА.

За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, резерв для підвищення пропускної здатності на 30% має наявна дорожня мережа столиці.

Для впровадження інтелектуальної системи в місті вже є 6000 камер відеонагляду за транспортними потоками.

Система в режимі онлайн збиратиме масив інформації, аналізуватиме його та автоматично ухвалюватиме рішення щодо оптимізації трафіку. Вона зможе передбачити затор ще до того, як він виникне, і перенаправити автомобільні потоки на менш завантажені ділянки доріг.

«Для цього не треба капітальні фінансові вкладення в будівництво розв’язок. Це можливо зробити лише завдяки інтелектуальним математичним рішенням і новим технологіям управління трафіком», – заявив Усов.

Упровадження такої системи дозволить підвищити дотримання графіку руху комунальним транспортом, вважають у КМДА. Тож час прибуття автобуса, маршрутки, трамвая чи тролейбуса має стати прогнозованішим для пасажирів.

Місто вже почало консультації з компаніями, які мають досвід впровадження відповідних транспортних систем.


У квітні КП «Інформатика» оголосило про намір укласти договір щодо створення комплексу автоматизації мереж зовнішнього освітлення столиці. 18 травня угоду уклали зі дочірнім підприємством «Хідден» – ТОВ «Хідден Енерджі». Вартість угоди – 399,2 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА