Прокуратура розслідує розкрадання коштів посадовцями КП «Плесо» та ТОВ «ДК «Мідас» під час очищення річки Сирець, повідомляє видання «КиевVласть» з посиланням на ухвалу Подільського райсуду міста Києва.

Згідно з ухвалою, на розчистку струмка Сирець у Шевченківському та Подільському районах КМДА виділила 15,71 мільйона гривень.

У квітні 2020 року КП «Плесо» замовило роботи з очистки річки та капітального ремонту гідротехнічних споруд на Сирці ТОВ «ДК «Мідас».

Будівельно-технічна експертиза встановила, що підприємство не виконало роботи з очищення та ремонту на суму 1,03 мільйона гривень. Економічна експертиза виявила збитки міського бюджету на цю ж суму.

Ідеться про роботи, які мало виконати ТОВ «Будівельна група Укрлюкс» у липні 2020 року як субпідрядник.

У квітні 2020 року заступник начальника відділу проєктування та підготовки будівництва КП «Плесо» отримав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 7:00). А інженер технагляду КП «Плесо» повинен сплатити заставу в розмірі 181 тисячі гривень. Директор ТОВ «ДК «Мідас» до 9 червня 2021 року перебуває «під особистим зобов’язанням».


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikipedia