Із 17 травня уряд Кіпру послабив карантинні обмеження, повідомляє видання Cyprus Mail.

Комендантська година в країні діятиме з 23:00 до 5:00. Виходити з дому можна вільно протягом усього дозволеного владою часу.

Перепустки SafePass відтепер не потрібні для відвідування відкритих зон у кафе, ресторанах і барах, а також театрів і кінотеатрів просто неба. Проте вони лишилися обов’язковими для фітнес-залів, театрів, торгових центрів, готелів тощо.

Публічні заходи можна проводити за участю до 200 осіб, якщо кількість людей становить не більше 30% від приміщення.

Також уряд ухвалив рішення, що 50% співробітників приватних і державних підприємств можуть приходити на роботу, а решта працюватиме дистанційно.


З 26 квітня до 9 травня на Кіпрі діяв локдаун. Влада ввела комендантську годину з 21:00 до 05:00, а людям дозволяли виходити з дому лише один раз на добу після пояснення причини в SMS.

МОЗ Кіпру ділить країни на 4 категорії відповідно до епідеміологічної ситуації – зелені, помаранчеві, червоні та сірі (від легкого до важкого перебігу пандемії). Наразі Україна перебуває в червоній зоні. Це значить, що після приїзду на Кіпр туристи мають здати ще один ПЦР-тест на COVID-19.

SafePass – це картки здоров’я, необхідні всім громадянам і туристам на Кіпрі, старшим 12 років. Їх ввели з 10 травня замість SMS-дозволів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі