Господарський суд міста Києва повернув у власність столиці земельну ділянку площею 0,6 гектара, що розташована в Солом’янському ландшафтному парку, повідомляє Київська міська прокуратура.

Землю з 2018 року орендувало ТОВ «Смарт-девелопмент» для будівництва нежитлової нерухомості. Належить підприємство Владиславі Селюк та Олександру Омельченку. Останній, за повідомленнями ЗМІ, не лише повна тезка, а й син ексміського голови Києва Олександра Омельченка (наразі депутат міськради).

Компанія отримала землю без аукціону, адже мала на території у власності нежитлове приміщення площею 22 м². У суді прокурори звернули увагу, що компанії надали ділянку площею у 27 разів більше, ніж площа приміщення. Також правоохоронці апелювали, що будівництво збиралися вести в санітарно-лісовій зоні, де воно заборонено.

Тож суд визнав незаконним рішення Київської міської ради про передачу ділянки в оренду ТОВ «Смарт-девелопмент» і скасував його. Компанія подала апеляційну скаргу, але програла.


11 травня Київський апеляційний суд задовольнив позов Офісу Генпрокурора щодо повернення у власність Києва понад 3 гектари землі в заповіднику на Жуковому острові.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Wikimedia