Засновник фестивалю ГогольFest Влад Троїцький повідомив про плани провести фестиваль у Києві, а саме поблизу київського телецентру («олівець»).

«Ми плануємо в цьому році повернути ГогольFest у Київ. У таке сакральне місце, як «Суспільне». Ідеться не лише про «олівець», а й про навколишню територію. Це необстежена територія, яка дає фантастичні можливості. Там багато порожнього простору», – заявив Троїцький.

У коментарі The Village Україна організатори підтвердили плани щодо проведення фестивалю в Києві, але повідомили, що наразі це питання заморожене, адже немає відповіді КМДА.

Загалом фестиваль у цьому році заплановано в шести різних містах. Найближчий відбудеться 28–30 травня в Маріуполі.

На фестивалі організатори планують провести спеціальну гранд-подію «Дорога додому» за режисурою Влада Троїцького спільно з програмою «Культурна Столиця» від Українського культурного фонду.

Фестиваль передбачає театральну, освітню, візуальну та нічну програми. Концепт фестивалю зазнав змін. Наприклад, музичні виступи, які в попередні роки відбувалися на головній сцені в Міському саду, тепер пройдуть у межах театральної програми, у зовсім іншому середовищі, з акторами, діалогами тощо.


ГогольFest – міжнародний мультидисциплінарний циклічний фестиваль сучасного мистецтва. За час існування, з 2007 до 2021 роки, GOGOLFEST відвідали 595 тисяч глядачів, на 22 локаціях у 6 містах відбулося 4 тисячі подій, у яких взяли участь 20 500 українських і 1200 закордонних митців із понад 40 країн світу.

Фестиваль уже проводився в Маріуполі у 2018 та 2019 році. У 2020 році фестиваль скасували через карантинні обмеження. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: GOGOLFEST