Міністерство освіти і науки України оприлюднило алгоритм, як працівникам освіти записатися на вакцинацію від COVID-19.

Вакцинувати працівників сфери освіти почнуть після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech.

Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  • Працівники мають звернуися до керівників закладів освіти.
  • Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки до органів управління освітою місцевих рад. Ті надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних або Київської міської державних адміністрацій.
  • Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних або Київської міської державних адміністрацій.
  • Департаменти (управління) освіти і науки обласних або Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних або Київської міської державних адміністрацій.
  • Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних або Київської міської державних адміністрацій.
  • Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівникам закладів освіти, які подали списки, про дату й час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.
  • Уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Цей алгоритм не стосується освітян, які беруть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році. Їх, за бажанням, щеплюють вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech із 14 квітня мобільними бригадами. Список охочих вакцинуватися формує керівник закладу освіти та передає його до департаментів охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій. Вони узагальнюють списки та передають їх регіональним координаторам із вакцинації для подальшого планування виїзду мобільної бригади. За планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Вони повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду.


Наступну партію вакцини Pfizer-BioNTech очікують із 18 до 21 травня. Вона прибуде в межах ініціативи COVAX і буде доставлятися протягом 3–4 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Центр громадського здоров’я