Київська міська рада ухвалила рішення, яке дозволить розробляти детальні плани територій без огляду на Генеральний план міста.

«За логікою й законом спершу розробляється історико-архітектурний опорний план, на основі нього ухвалюється стратегічний документ – генеральний план міста. Генплан визначає, як буде використовуватися територія в місті глобально, де промзона, де житлова або громадська забудова тощо. Після Генплану має розроблятися вже низка детальних планів територій, які уточнюють положення прийнятого Генплану, але жодному разі йому не можуть суперечити», – пояснює рух «Чесно».

У русі «Чесно» додають, що низка вже ухвалених ДПТ суперечать останньому чинному Генплану (його дія завершилась у 2020 році, а новий так і не затвердили), і саме в цих ДПТ «забудовники узаконюють свої злобудови в зелених зонах і в промзонах». Коли в Києві будуть ухвалювати новий Генплан, у ньому матимуть урахувати всі ухвалені ДПТ.

Це рішення Київради уможливить і подальшу забудову Мінського масиву, оскільки дозволяє реалізувати без огляду на Генплан проєкт «Детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова, північної та західної межі лісу в Оболонському районі м. Києва» (цей ДПТ поки не затвердили, але вже виносили на розгляд Київради). Проєкт передбачає зведення 26-поверхових будинків на 6307 квартир на землях тепличного господарства агрокомбінату «Пуща-Водиця». Це збільшить кількість жителів району на понад 11 тисяч. На місці частини гаражів мають побудувати багаторівневий паркінг, а один із кварталів лісу – зробити буферним парком.

Проти такого проєкту забудови виступали місцеві мешканці (під час сесії Київради 13 травня вони мітингували поряд із КМДА, оскільки депутати мали розглянути й це рішення, але його перенесли).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі