13 травня депутати Київської міської ради погодили отримання 30 мільйонів гривень кредиту від Європейського інвестиційного банку на капітальний ремонт вуличної мережі.

Планується до 2024 року переоснастити системи зовнішнього освітлення на світильники зі світлодіодами. Ідеться про 42 583 нові енергоефективні світильники.

Також мають встановити близько трьох тисяч опор зовнішнього освітлення та змінити 525 кілометри кабельних мереж. Нове освітлення замінять на 1967 вулицях і прибудинкових територіях Києва та приєднають до дистанційного управління світла.

Яскравість буде залежати від часу доби, інтенсивності руху пішоходів і транспорту. Це має дати змогу підвищити енергоефективність споживання електроенергії на 50–60% і збільшити термін експлуатації приладів освітлення більше ніж на 30%.

Загалом у Києві нараховується 148 тисяч світильників. Із них уже понад 40 тисяч замінено на світлодіодні коштом міського бюджету.


Комунальне підприємство «Інформатика» 30 квітня оголосила про намір укласти договір щодо створення комплексу автоматизації мереж зовнішнього освітлення столиці. Вартість угоди – 399,2 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі