Міністерство зовнішніх справ України надало рекомендації українцям, які перебувають в Ізраїлі, як поводитися під час обстрілів.

МЗС рекомендує громадянам України стежити за повідомленням місцевих компетентних органів Ізраїлю про ситуацію в країні й порядок дій.

У МЗС повідомляють, що в разі обстрілів можуть вмикати попереджувальні сирени, і закликають серйозно ставитися до них і дотримуватись інструкцій місцевої влади.

У разі перебування в населених пунктах поблизу Сектору Газа під час включення сигналізації громадянам рекомендують якнайшвидше скористатися бомбосховищами.

Додаткову інформацію можна знайти на вебсайті фронту армії оборони Ізраїлю.

У разі потрапляння в надзвичайні обставини громадяни України можуть звертатися до посольства України в Державі Ізраїль за номером + 972 546 676 782 або української дипустанови в місті Рамалла за номером +972 59 969 95 61.


Увечері 11 травня розпочалися масові обстріли в Ізраїлі. Палестинська організація ХАМАС із міста Сектор Газа запустила 137 ракет за менше ніж п'ять хвилин з метою перевантажити систему протиповітряної оборони Ізраїля «Залізний купол». У відповідь літаки ВПС Ізраїлю завдають авіаудари по місту Газа. 

Загалом за весь час обстрілів на Ізраїль запустили близько 1000 ракет. Зокрема, більше 100 ракет по Тель-Авіву та ще близько 100 по місту Беер-Шеві. 

В інших містах Ізраїлю відбуваються погроми: підпалюють синагоги, магазини, автомобілі.

Унаслідок ракетних острілів в Ізраїлі загинули 5 осіб. У Секторі Газа через авіаудари загинули 35 осіб, поранені 233.  

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі