Адаптивний карантин в Україні планують продовжити щонайменше до початку серпня 2021 року, але, якщо до 24 серпня вдасться провакцинувати більшість населення проти коронавірусу, його зможуть послабити, про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль агентству «РБК-Україна».

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення», – сказав Шмигаль.

Він уважає, що адаптивний карантин є дієвим і дає можливість посилювати та послаблювати обмеження автоматично, залежно від епідемічної ситуації. Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, карантин скасують.

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники. Я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає», – уточнив прем’єр.

Загальнонаціональний локдаун в Україні запроваджувати не планують, у разі необхідності будуть вводити жорсткіші обмеження та закривати на карантин окремі регіони, як це було під час минулої хвилі пандемії.


В Україні продовжили карантин і режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу до 30 червня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі