В Україні на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня відбулося понад 600 масових заходів, у яких взяло участь більше 40 тисяч осіб, повідомляє МВС.

За даними поліції, було 38 повідомлень про правопорушення, пов’язані з масовими заходами до 9 травня. Голова Нацполіції Ігор Клименко сказав, що найбільше повідомлень стосувалося використання комуністичної символіки.

«До ЄРДР внесено п’ять повідомлень про кримінальні правопорушення, пов‘язані з виготовленням і використанням забороненої символіки. Наразі також Національною поліцією складено дев‘ять адмінпротоколів», – зазначив Клименко.

За даними МВД, серйозних порушень не було, але правоохоронці продовжують працювати в посиленому режимі, особливу увагу приділяють паркам та лісосмугам.

У Києві під час акції біля парку Вічної Слави одного із учасників притягнули до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство: 16-річних хлопець використав нацистське вітання. На нього склали адмінпротокол.


День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – державне свято в Україні, яке з 2016 року офіційно відзначають 9 травня (до того свято 9 травня називалось День Перемоги). З 2015 року в Україні також відзначають День пам’яті та примирення – 8 травня, у річницю капітуляції нацистської Німеччини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: МВС України