Греція з 8 травня відкрила пляжний сезон, але із певними обмеженнями, пише Reuters.

Відповідно до карантинних правил, парасольки та шезлонги треба розміщувати на відстані щонайменше 4 метри один від одного, проводити регулярні дезінфекції та тестувати працівників барів та іншого персоналу пляжів на наявність COVID-19.

На початку травня в Греції після локдауну відкрили бари та ресторани, а до відкриття кордонів для туристів мають запрацювати і музеї.


З 15 травня Греція скасовує обмеження на в’їзд для іноземних туристів, зокрема це має стосуватися для подорожуючих з України. В уряді Греції сподіваються, що масове тестування, вакцинація та той факт, що багато заходів відбуватимуться на відкритому повітрі, дасть можливість туристам безпечно подорожувати.

Греція є серед семи країн ЄС, які в травні почнуть тестувати цифрові зелені сертифікати (Digital Green Certificate) для вільних подорожей під час пандемії COVID-19.

Станом на 9 травня 2021 року в’їзд до Греції для українців не дозволений, за виключенням громадян, які мають дозвіл на проживання в Греції, країнах-членах ЄС і Шенгенської зони (з посвідками).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі