Агрокомбінат «Хотівський» безпідставно отримав в оренду 6,5 гектара землі на території Національного музею народної архітектури та побуту «Пирогів». Київська місцева прокуратура №1 через суд повернула землю місту.

Згідно з ухвалами в Єдиному державному реєстрі судових рішень, агрокомбінат із дозволу Київської міської ради отримав у 2004 році в оренду низку земельних ділянок на території музею. У 2015 році договір оренди розірвали.

Проте у 2017 році підприємство, не маючи підстав, зареєструвало право власності на ці ділянки. Тож отримало землю в оренду без згоди власника. Загальна площа ділянок – 149,3 гектара. Судячи з судового реєстру, у квітні прокуратура скасувала незаконну реєстрацію двох ділянок – 5,3 та 1,2 гектара відповідно.

За повідомленнями прокуратури, вартість останньої ділянки сягає 24 мільйонів гривень. Власниками агрокомбінату є ТОВ «Земельний центр», Олександр Шуляк і Віталій Верба.


1 березня в прокуратурі повідомили, що до власності міста повернули ділянки площею 43,4 гектара в музеї «Пирогів» вартістю 800 мільйонів гривень. Згідно з даними реєстру судових рішень, ідеться також про ділянки агрокомбінату «Хотівський».

Тож із початку року правоохоронці повернули до власності міста майже 50 гектарів території музею.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Wikimedia