Комунальне підприємство «Київпастранс» оголосило тендер на розроблення техніко-економічного обґрунтування проєкту будівництва трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції «Палац спорту». Проєкт передбачає будівництво велоінфраструктури.

Переможець тендеру має надати варіанти реорганізації дорожнього руху на Вокзальній площі для оптимізації руху громадського транспорту, автівок, пішоходів, паркування та для облаштування велоінфраструктури.

Ілюстрація: КП «Київпастранс»

Також Вокзальну площу мають зробити безбар’єрною, а в проєкті врахувати маршрути для пішоходів під час пересадок (від вокзалу до зупинок наземного громадського транспорту, станції метро та приміського вокзалу до північних платформ приміських електричок, вулицею Петлюри та в напрямку вулиці Толстого).

Орієнтовна вартість розроблення ТЕО становить 4,5 мільйона гривень. Дата аукціону стане відома 12 травня. Після виконання ТЕО місто має замовити безпосередньо проєкт і далі визначити підрядника для будівництва трамвайної лінії та велоінфраструктури.


У 2017 році «Київпастранс» уже оголошував тендер на проєкт будівництва лінії швидкісного трамвая від вулиці Старовокзальної до станції метро «Палац спорту», але тоді торги скасували, адже роботи заблокував Департамент містобудування КМДА.

У 2020 році Київська міська рада все ж таки затвердила майбутнє будівництво – лінію мать побудувати до кінця 2023 року. Будівництво здійснюватиметься за кредитні кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Попередня вартість – 37,5 мільйона доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Костянтин Гузенко для The Village Україна