3 травня визначили переможця конкурсу проєктів концертного залу Roshen, повідомив керівник проєкту Євген Полтавцев.  Перше місце посіло норвезьке архітектурне бюро Snohetta.

«Цей проєкт (Snohetta) не контрастує з іншою архітектурою. Він дуже добре вписаний у ландшафт і продовжує можливості парку, який там є. Він створює нові загальні громадські зони, нові зв’язки, пішохідні доріжки», – розповідає Полтавцев.

За проєктом, планують змінити ландшафт і дизайн будівлі. «Це буде надсучасна будівля зі спеціальною акустикою», – кажуть у компанії.

Snohetta вестиме проєкт від початку робіт і до введення будівлі та території в експлуатацію.

Журі також розглядають британський проєкт, який буде запасним.


Архітектурне бюро Snohetta, зокрема, проєктувало оперний театр в Осло, нову Александрійську бібліотеку в Єгипті, а також павільйон Національного меморіального музею 11 вересня у Нью-Йорку.

У вересні 2020 року кондитерська корпорація Roshen купила Палац культури імені Корольова в Солом’янському районі і планує там побудувати концертний зал «міжнародного класу» Roshen Concert Hall.

Акустичний зал буде розрахований на 1500 глядачів та повний склад великого симфонічного оркестру. Загалом у концертному залі планують зробити три рівні: партер та два рівні балконів, загальна кількість посадкових місць – 1800. Також на локації буде камерний зал на 400 місць.

У новому концертному залі планують проводити 250 заходів на рік, дві третини з яких виступи оркестрів та хорових колективів.

Відкрити Roshen Concert Hall планують у 2025 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Петро Порошенко/Facebook