В Україні збираються провести інвентаризацію недобудов, яка торкнеться, зокрема, і незаконного будівництва, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Міжвідомча робоча група з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва підготувала проєкт постанови Кабміну, яка дозволить проводити інвентаризацію недобудов.

Зараз проєкт опрацьовується в Мінрегіоні, після чого його направлять до Кабміну. «Саме ця постанова виведе в законодавче поле питання того, як треба інвентаризувати незаконні забудови, щоб вони відображались у державному реєстрі», – сказав Геращенко.

Заступник міністра також повідомив, що дві будівельні компанії розглядають можливість добудувати проєкти «Укрбуда» – житлові комплекси «Деміївський квартал» і «Флагман».


Міжвідомчу робочу групу з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва створили влітку 2020 року. Вона займається допомогою інвесторам, які заплатити за квартири в недобудованих ЖК (наприклад, недобудовах банку «Аркади» – житлових комплексах «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах»).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ЖК «Еврика»