Забудовник не має дозволів на будівельні роботи на будівлі колишнього пивзаводу Шульца, що розташований поблизу Деміївської площі в Києві, повідомив юрист та активіст Дмитро Перов.

«У будівельників відсутні взагалі будь-які дозвільні документи, що зокрема підтверджується і даними з відкритих реєстрів», – повідомив він.

Будівля пивзаводу Шульца, яку почали демонтувати. Фото: «Мапа Реновації»

При цьому, за словами Перова, Національна поліція та Київська міська прокуратура відмовляються відкривати провадження щодо незаконних робіт.

Юрист закликав Службу безпеки втрутись в ситуацію та «з’ясувати причини «небачення» правоохоронною системою завідомо протиправних дій».

«2003 року завод було продано «Сармату», а 2007 році передано «Еста Холдинг», що запланувала тут будівництво чергового ЖК. «Еста-Холдинг» входить в «СКМ груп», яка належить олігарху Рінату Ахметову», – додав Перов.


Будівля, яку демонтують, є однією з двох житлових дореволюційних споруд, що входять до складу пивоварні Карла Шульца. Вона розташована за адресою проспект Голосіївський, 8. Роком її побудови вважається 1881-й.

Комплекс споруд пивного заводу не має охоронного статусу, але розташований в межах центрального історичного ареалу міста Києва й охоронній зоні пам’ятки історії «Завод «Червоний Гумовик». Отже, для будь-яких робот на будівлі потрібне погодження Мінкульту.

Будівлю почали демонтувати 20 квітня. Активісти «Мапи Реновації» збирають підписи під публічним зверненням до Офісу генерального прокурора з вимогою зупинити незаконне руйнування історичної будівлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі