The Village Україна запускає «Здоровий подкаст» – проєкт про доказову медицину та здоров’я.

Його ведучі: Віолетта Лійка – сімейна лікарка, й Андрій Сем’янків – лікар та автор медичного блогу Med Goblin.

Віолетта Лійка
Андрій Сем’янків (Med Goblin)

У першому сезоні подкасту ведучі розповідають про органи та системи організму: як працює імунітет і навіщо вакцинуватися, як упливають на наше тіло здорове харчування та фізичні навантаження, як працюють гормони, чому виникають висипання шкірі та хронічний біль. А також пояснюють, чому з усіма медичними питаннями слід звертатися до лікаря, а не покладатися на блогерів без медичної освіти.

«У соціальних мережах мало не кожен блогер пише про те, яку жменю БАДів він п’є та наскільки це все корисно. Люди, які прочитали три статті, думають, що можуть лікувати інших. Доступність інформації та відсутність критичного мислення іноді призводять до дуже сумних наслідків», – каже Віолетта Лійка.

«Через це люди часто не отримують нормальну діагностику та лікування. Вони втрачають час на пошуки чудодійних методів лікування та дарма втрачають гроші. Кожна гривня, витрачена на шарлатана, не витрачена на здорове харчування, спортзал та ефективні ліки», – додає Андрій Med Goblin.

Перший епізод вийде вже 27 квітня. Шоу буде виходити раз на два тижні.

Детальніше про тему доказової медицини ми поговорили з ведучими «Здорового подкасту» у великому інтерв’ю, яке вийде 26 квітня на The Village Україна.

Подкаст буде доступний на платформах Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud і Spotify.


Підписуйтеся на наші сторінки в інстаграмі, щоби не пропустити прем’єру.

Віолетта Лійка

Андрій Med Goblin

The Village Україна

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі