Міністерство фінансів узгодило з Європейським інвестиційним банком продовження проєкту будівництва трьох нових станцій метро в Дніпрі до 2024 року, повідомили в Мінфіні.

Ідеться про станції «Театральна», «Центральна» й «Історичний музей», які подовжать лінію метро в Дніпрі на чотири кілометри.

Згідно з планом, у 2021 році генеральний підрядник повинен завершити працювати над перенесенням інженерних мереж і спорудженням робочих стволів, а також продовжити будівництво ескалаторних тунелів, проходку тунелів між станціями та будівництво станцій.

«Лінія метрополітену проходить від межі спального району міста до залізничного вокзалу й не доходить до центральної частини міста, що значно обмежує можливості її використання. Завершення будівництва дозволить значно зменшити кількість заторів у місті», – зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Станом на кінець березня 2021 року фактично виконали 30% робіт із будівництва.


Наразі метро в Дніпрі має шість станцій, а його довжина становить 7,8 км. У лютому 2021 року опублікували візуалізації метрополітену, які проєктує британське архітектурне бюро Zaha Hadid.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаProgressive Dnipro