Телеведучий Майкл Щур (справжнє ім’я – Роман Вінтонів) шукає водія самоката, який побив його та запшикав очі газовим балончиком за те, що журналіст нагадав йому про правила дорожнього руху (самокатер не пропустив Вінтоніва на пішохідному переході).

Інцидент стався 21 квітня о 13:50–13:55 у Києві на перехресті вулиць Ярославів Вал і Франка.

«Я переходив дорогу по пішохідному переходу. Побачив, що по велодоріжці їде два хлопці на самокатах. Я зупинився, щоб їх пропустити. Бо їхали вони добренько так і, як я бачив, не гальмували. Перший проїхав повз мене. Коли другий порівнявся зі мною, я йому голосно гаркнув «Пропускай пішоходів!» – розповідає телеведучий.

Самокатер зупинився, зав’язалася словесна суперечка, яку водій самоката вирішив завершити пшиком газовим балончиком в обличчя опонента, після чого поїхав далі.

Вінтонів наздогнав і зупинив нападника, вони обоє впали, суперечка продовжилася, і на цей раз самокатер вдарив Вінтоніва по обличчю й поїхав у бік Прорізної.

Вінтонів подав заяву в поліцію й просить усіх, хто бачив інцидент, повідомити йому про це.

«Якщо я зробив щось неправильно, я готовий нести відповідальність. Також я хочу знайти цього хлопця. Думаю, він нормальний тип. Він теж, як і я, мав плани на день. І не збирався встрявати в неприємності. Але, на жаль, через одне неправильне рішення ми з ним встрягли», – каже телеведучий.


У законі про ПДР поки що чітко не прописані правила щодо водіння електросамокатів. Тому, як саме правоохоронці кваліфікуватимуть подію, поки що невідомо. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі