У Києві готують додаткові карантинні обмеження до Великодня, аби після свят не сталося інфекційного вибуху, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Ці правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста. І до Великодня ми їх оприлюднимо», – сказав Кличко.

Він додав, що рішення про ослаблення чи продовження карантину після 30 квітня будуть ухвалювати, зважаючи на ситуацію із кількістю хворих на COVID-19 і заповненістю ліжок у лікарнях.

«Поки що говорити про поліпшення ситуації зарано. Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані. І збільшується кількість смертей», – наголосив міський голова.


Великдень християни східного обряду у 2021 році відзначатимуть 2 травня. При цьому в Україні буде чотири вихідних з 1 до 4 травня (вихідний суботи, на яку випадає Міжнародний день праці, переноситься на 3 травня, а вихідний неділі, на яку випадає Великдень, – на 4 травня).

У Києві з 20 березня ввели жорсткий карантин, закрили ресторани та кафе (вони працюють тільки на виніс і доставку), театри, кінотеатри, музеї, ТРЦ (окрім магазинів із продуктами, аптек, зоомагазинів і магазинів із продажу побутової хімії та засобів гігієни), спортзали, басейни. Із 5 квітня карантин ще більш посилили: закрили дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті дозволений тільки за спецперепустками. Поки що ці обмеження діють до 30 квітня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі