Реконструкція моста Патона, який наразі перебуває в аварійному стані, почнеться у 2022 році, заявив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв’ю «Радіо НВ».

«Цей міст відкрили в 1954 році, і за цей час жодного капремонту не відбувалося. Виключно зверху перекладалося асфальтове покриття, але конструкція мосту зараз знаходиться дійсно в аварійному стані», – сказав Кличко.

З 10 квітня 2020 року на мості обмежили рух крайніми правими смугами, щоб зменшити навантаження на нього.

Міська влада провела переговори щодо фінансування реконструкції з одним із фінансових міжнародних інститутів – проєкт має бути готовим до кінця року.

«У наступному році виходимо вже на будівництво. Розглядаємо кілька варіантів: закривати одну смугу, потім відкривати (це розтягне будівництво), чи побудувати так звану понтонну переправу біля мосту Патона, цей міст повністю прибрати та побудувати новий», – каже міський голова.

Кличко не виключає відновлення руху трамваїв на відремонтованому мості.


Міст Патона почали будувати в 1939 році, але у 1943 році його знищили під час війни. Сучасний варіант мосту ввели в експлуатацію в 1953 році.

Він є першим у світі суцільнозварним мостом і пам’яткою архітектури місцевого значення. У 2004 році на ньому провели ремонт, під час якого прибрали трамвайні колії.

Аварійним міст визнали у 2014 році, а в 2018-му як критично аварійним.

Реставрацію мосту Патона планують завершити до 31 грудня 2025 року. Ремонт коштуватиме близько 7 мільярдів гривень.

Що саме планують зробити під час ремонту, читайте тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Андрій Баштовий