У Маріуполі мали побудувати перший приватний гірничо-металургійний університет «Метінвест Політехніка», який видаватиме дипломи держзразка. Але «Метінвест» вирішив змінити локацію навчального закладу.

«Метінвест» каже, що заклад мав бути розташований у Маріуполі поруч із Міським садом міста, але не в самому саду, тому не зашкодив би йому. Але містяни висловили побоювання, що паркова зона може постраждати через зведення нової будівлі. 

28 березня маріупольці вийшли на протест, пише LB.UA. Містяни створили петицію проти забудови в саду. Вона зібрала необхідні 250 підписів. Аргументом проти забудови стало те, що сад – це місце для відпочинку насамперед. Містяни запропонували інші локації в місті, де можна побудувати університет. Це, наприклад, будівля колишнього Гіпромезу або територія трамвайного депо, яке не працює.

Тому «Метінвест» вирішив перенести місце будівництва головного корпусу «Метінвест Політехніки» і розглядає різні варіанти нових локацій, зокрма в інших містах, де розташовані підприємства компанії.

Підприємства компанії розташовані в багатьох містах України. Зокрема, у Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Вінниці, Києві, Броварах, Одесі, Миколаєві, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові.


«Метінвест Політехніка» готуватиме фахівців із матеріалознавства, металургії, комп’ютерних наук, автоматизації виробничих процесів, економіки, екології, хімічних технологій та інженерії, архітектури та цивільної інженерії, охорони праці та гірничої справи.

Кампус університету побудують за дизайн-проєктом нідерландського бюро MASA Architects, який розробив японський архітектор Хірокі Мацуура. Ось який він матиме вигляд:

Візуалізація університету «Метінвест Політехніка». Фото: «Метінвест»

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Метінвест»