Київ зможе перейти з «червоної» зони карантину в «помаранчеву», якщо завантаженість COVID-ліжок із киснем становитиме не більше ніж 65%, повідомив заступник глави КМДА Микола Поворозник в ефірі «Громадського радіо».

За словами Поворозника, два тижні суворих карантинних обмежень дали Києву можливість стабілізувати ситуацію, але говорити про пом’якшення рано.

Станом на 14 квітня 2021 року заповненість ліжок у комунальних медзакладах Києва становить майже 71%, повідомив міський голова Віталій Кличко. А основний показник для послаблення карантину – це зменшення кількості госпіталізованих до лікарень, каже Поворозник.

А тому про пом’якшення карантину й перехід у «помаранчеву» зону можна буде говорити тільки тоді, коли завантаженість COVID-ліжок із киснем становитиме не більше ніж 65%. 


У Києві з 20 березня 2021 року ввели жорсткий карантин. Із 5 квітня до 16 квітня карантин ще більш посилили: закрили дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті дозволений тільки за спецперепустками. 14 квітня карантин у місті продовжили до 30 квітня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна