В Одесі незаконно будують житловий комплекс, який перевищує допустимі норми висотності, загрожує польотам і національній безпеці, повідомляє «Заборона».

Першу чергу нового ЖК «Альтаїр-3» на вулиці Жаботинського, 54а, планують здати у 2021 році. Його будують на замовлення прокуратури Одеської області. Це мають бути сім 25-поверхівок, розташовані за пів години до узбережжя Чорного моря, на території Держспецзв’язку – організації, яка відповідає за національну безпеку. Забудовник – компанія «Будова».

Нові будинки розташовані в приаеродромній зоні. Висота ЖК «Альтаїр-3» становить 75 метрів, водночас максимально допустима висотність будівель на цій ділянці – 50 метрів (без спеціального дозволу).

У 2018 році, щоб облаштувати будівельний майданчик для ЖК «Альтаїр-3», знесли частину складу Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який підпорядковується Держспецзв’язку і є частиною оборонного й безпекового сектору України.

У грудні 2020 року суд наклав арешт на будівництво ЖК «Альтаїр-3» через його незаконність. Наразі справою займається Офіс генерального прокурора та поліція. Проте квартири житлового комплексу продовжують продавати, а будівництво триває.

Прокуратура Одеської області на запит «Заборони» не знайшла «кримінальних проваджень за фактом виведення з державної та передачі в комунальну власність, а також забудови земельної ділянки».


Компанія «Будова» працює під різними назвами: «Будова-Капітал», «Будова-Оптима», «Будова-Люстдорф» і вже збудувала близько 60 споруд, більшість з яких – житлові комплекси в Одесі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: Дмитро Пелимський, «Заборона»