Вакцина проти COVID-19 від компанії Moderna підтвердила ефективність 90% після шести місяців після введення другої дози препарату, повідомили в компанії.

Попередні результати третього етапу досліджень показали, що ефективність вакцини після шести місяців є однакова, як і після двох тижнів введення другої дози препарату. Тобто антитіла зберігаються в організмі людини протягом шести місяців.

Для дослідження використовували дані 900 пацієнтів, у 100 з них був важкий перебіг хвороби. Вакцина Moderna на 90% ефективна проти інфікування коронавірусом і на 95% попереджує складний перебіг хвороби.


У січні 2021 року повідомляли, що вакцина проти COVID-19 від компанії Moderna має забезпечити захист до декількох років у відповідь на заяви про те, що вакцина гарантує імунітет лише на три місяці.

Вакцина Moderna не потребує зберігання за наднизьких температур. Її можна транспортувати за приблизно -20°C (це температура, як у звичайній морозильній камері). Препарат треба вводити двічі з проміжком у 28 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі