Міністерство охорони здоров’я 10 квітня оновило перелік карантинних зон в Україні.

Івано-Франківська область, яка була «червоною», тепер стала «жовтою». Також у «жовтій» зоні залишається Херсонська область.

12 регіонів у «червоній» зоні: Київ, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська.

Решта областей у «помаранчевій» зоні: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Черкаська.

Поділ на зони в Україні станом на 10 квітня

9 квітня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія вирішила з 11 квітня встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Харківської області (хоча вона, згідно з поділом МОЗ, у помаранчевій зоні), але з 10 квітня скасувати «червоний» в Івано-Франківській області.

«Укрзалізниця» у відповідь на це рішення зняла обмеження висадки-посадки в Івано-Франківській області. У Харківській області обмежень для пасажирів поки не вводили.

Санітарний лікар країни Віктор Ляшко казав, наступною з «червоної» зони може вийти Закарпатська область. 

На засіданні 10 квітня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати обмеження «червоного» рівня і в Закарпатській області. Рішення набуває чинності з 11 квітня.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі