Активіста Сергія Стерненка відпустили із СІЗО під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення Одеський апеляційний суд ухвалив 9 квітня, повідомляє юридична компанія «Міллер».

Під час розгляду апеляції на запобіжний захід у залі суду були присутні нардепи трьох фракцій, готові взяти активіста на поруки.


23 лютого Приморський районний суд міста Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Суд визнав Стерненка винним у справі, пов’язаній із викраденням і катуванням у 2015 році керівника одеського осередку проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича з метою змусити останнього скласти мандат. Стерненко називає справу сфабрикованою й пов’язує вирок із міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера «Довіряй ділам» і нібито його другом.

У СІЗО Стерненко пробув з 23 лютого до 9 квітня. У Києві й інших містах України відбулося кілька акцій на підтримку активіста з вимогою його звільнення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Facebook-сторінка Сергія Стерненка