Восьмеро українців увійшли до європейського рейтингу 30 Under 30 2021 від журналу Forbes.

У категорії Technology відзначили:

  • співзасновників додатка Reface: Ярослава Бойка (29 років), Дениса Дмитренка (29 років), Романа Могильного (29 років)
  • співзасновників сервісу Flawless App: Лізу Дзюбу (29 років) та Ахмеда Сулеймана (25 років)
  • засновницю плаформи A-LabInsider Інну Заіменко (29 років), яка зараз живе в Берліні

Reface – це застосунок, який замінює обличчя на фото або відео зі збереженням міміки за допомогою штучного інтелекту. У березні кількість завантажень додатку сягнула 100 мільйонів, випередивши TikTok, Netflix і Disney.

Flawless App - це сервіс для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розроблення. Flawless App бере бажаний дизайн і накладає на наявний додаток прозорим шаром поверх або розділяючи екран. Це дозволяє виявити всі недоліки й незбіги з тим, яким має бути застосунок і яким він вийшов. Flawless App користуються розробники з Uber, Basecamp, Disney, eBay, Nike, Qiwi, Spotify. У 2020 році стартап продали американській компанії Abstract.

A-Labinsider – сервіс, який поєднує вебмоніторинг і відбір літератури для полегшення пошуку наукової інформації для біотехнологічних компаній.

До категорії Social Impact увійшов Федір Сердюк (25 років), співзасновник проєкту Fast – програми навчання навичок першої допомоги.

У розділі Finance відзначили Сергія Герасимовича (29 років) з проєктом EZ Blockchain, який займається розробленням інфраструктури для видобутку блокчейнів, допомагає використовувати енергію, зменшуючи викиди. Зараз живе у Чикаго.


У 2020 році до європейського рейтингу 30 Under 30 від журналу Forbes увійшла українська реперка alyona alyonа.

Рейтинг Forbes 30 Under 30 – це списки найуспішніших людей до 30 років у своїх галузях, які щороку видає журнал Forbes і його регіональні видання. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Reface