У Херсонській області через зростання кількості хворих на COVID-19 вирішили посилити карантин, повідомляє ОДА.

Які обмеження діятимуть:

  • ресторани, кафе й бари працюватимуть лише на виніс або на доставку;
  • автозаправки працюють без зон харчування;
  • ТРЦ, непродовольчі ринки припиняють роботу. Дозволяється працювати лише магазинам, від 60% площі яких відведена для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками, засобами гігієни та побутовою хімією, пресою, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин;
  • спортивні зали, фітнес-центри й басейни закривають;
  • масові заходи скасовують, музеї, театри й кінотеатри закриваються. Виключення – автоконцерти, автокінотеатри, історико-культурні заповідники;
  • дитячі садочки закривають;
  • громадський транспорт працюватиме з заповненістю до 50% від кількості місць для сидіння.

Ці обмеження вводяться не по всій області, а на території Скадовського, Генічеського, Херсонського районів, а також Верхньорогачицької, Великоолександрівської та Великолепетиської територіальних громад.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

Відповідно до поділу МОЗ, в Україні 11 регіонів перебувають в «червоній» зоні: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області. Однак на території Запорізької та Хмельницької областей з 9 квітня 2021 року запроваджують обмеження «червоної» зони. Херсонська область є єдиний регіон «жовтої» зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі