Стартап зі США Baltimore Wood Project переробляє занедбані будинки й виготовляє з них екологічну деревину, повідомляє Waste Advantage Magazine.

Компанія збирає деревину зі старих будівель і міських дерев, сушить її, обробляє, сортує та з цього матеріалу створює екологічну деревину, яку використовують у будівництві та виготовленні меблів. Таким способом вони будують економіку замкненого циклу.

Ініціатива також має соціальні переваги, а саме створює нові робочі місця. У місті Балтимор проживає майже 600 тисяч людей, рівень безробіття там становить 8,5%, це на 2,3% більше проти загальнодержавного рівня 6,2%.

У постіндустріальному місті Балтимор існує 16 000 занедбаних об’єктів, із них близько 4000 мають зносити. Baltimore Wood Project зосереджується на деконструкції будівель, а не на руйнуванні, зокрема, тому що перший варіант створює на шість-вісім робочих місць більше, ніж другий.


Деревина становить понад 10% річних відходів у США, а в деякі роки з міських територій утворюється більше деревних залишків, ніж заготовляється з національних лісів. Підприємства повинні платити великі суми за їх збір та утилізацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: скриншоти з відео Forest Service