Турецька компанія Özaltın Holding інвестує 3 мільярди гривень у будівництво нової дороги, яка буде проходити через Борщагівку, Вишневе та Чабани, повідомляє Київська облдержадміністрація.

Київська ОДА вже уклала меморандум про співпрацю з інвестором Özaltın Holding щодо реалізації проєкту з будівництва дороги в Бучанському районі.

Це буде дорога протяжністю 16,5 кілометра, яка «дозволить розвантажити кільцеву дорогу в Києві й розбудовувати інфраструктуру в Київській агломерації». Вона буде проходити через Борщагівку, Вишневе та Чабани та з’єднає між собою два міжнародні автошляхи – М-06 Київ-Чоп і М-05 Київ-Одеса.

Уздовж дороги планують розбудувати відповідну інфраструктуру, зокрема інженерний коридор із мережами водопостачання та водовідведення.


Özaltın Holding – будівельна група, яка працює на турецькому та світовому ринках уже понад 60 років. Спеціалізується на будівництві гідроелектростанцій, інфраструктурних проєктів у дорожній галузі, гірничій промисловості тощо.

У 2019 році компанія зареєструвала представництво в Україні й отримала українську ліцензію на будівництво об’єктів найвищого рівня складності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі