У київському метро під час локдауну змінять графік руху потягів, повідомила  «Українська правда» з посиланням на заступницю керівника метрополітену Наталію Макогон.

За попередніми даними, у пікові години планують змінити частоту потягів із півтори хвилини до двох.

Протягом двох найближчих днів у метрополітені аналізуватимуть пасажиропотік для того, щоб визначити новий графік руху. Це пов’язано з тим, що щодня видається більша кількість спецперепусток для громадського транспорту й пасажиропотік може зростати.

У метро намагатимуться одночасно заощаджувати ресурси та дотримуватися карантинних обмежень.


Міський голова Києва Віталій Кличко 7 квітня 2021 року розповідав, що «в разі необхідності будуть коригувати графік руху й кількість транспорту залежно від пасажиропотоку, оскільки заповненість рухомого складу зараз у рази менша. Зокрема, тимчасово може змінитися й розклад руху поїздів метрополітену».

Станом на 7 квітня в Києві видали майже 500 тисяч спецерепусток на проїзд у громадському транспорті. Через велику кількість заявок терміново додрукували 100 тисяч спецперепусток. У понеділок, 5 квітня 2021 року, за спецперепустками метро скористалися майже 152 тисячі людей, а у вівторок, 6 квітня, – майже 210,5 тисячі.

Раніше середньодобовий пасажиропотік у київському метро становив до 1 мільйона людей. У 2019 році підземкою користувалося 1,5 мільйона пасажирів щодня.

За період локдауну 2020 року столичний метрополітен недоотримав 621 мільйон гривень доходів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна