Кабмін дозволив торгівлю посадковим матеріалом і роботу хімчисток у «червоних» зонах. 7 квітня 2021 року уряд ухвалив відповідну постанову.

Ця постанова внесла зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

А тому в регіонах «червоної» зони карантину можна обслуговувати клієнтів у хімчистках, а також приймати відвідувачів тим суб’єктам господарювання, які продають посадковий матеріал.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

Відповідно до поділу МОЗ на карантинні зони від 1 квітня Київ і ще 10 областей віднесені до «червоної» зони: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області. «Жовтою» залишилася тільки Херсонська область. Усі інші «помаранчеві».

Ще в шести регіонах України вводять жорсткий карантин: у Миколаєві, Чернігові, Запоріжжі, Сумах, Вінницькій та Хмельницькій області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі