У квітні 2021 року Велика Британія почне тестувати COVID-паспорти, пише ВВС.

Першим заходом, під час якого проведуть тестування, стане комедійний вечір у Ліверпулі 16 квітня. До пілотного проєкту ввійде також тестування COVID-паспортів на музичних фестивалях та футбольних матчах.

Наприклад, під час пів фіналу та фіналу Кубка Англії з футболу на лондонському стадіоні «Вемблі», чемпіонату світу з снукеру в Шеффілді, масового пробігу у «Хатфілд Хаус» у Хартфордширі та кількох заходів у Ліверпулі, включаючи вечір у нічному клубі, бізнес-конференцію та кінопоказ у місті.

Участь у цих заходах добровільна. Кожен, хто придбає квиток на захід, має дати згоду ще під час бронювання квитка. Глядачів будуть перевіряти на коронавірус до і після заходу.


Національна служба здоров’я Великої Британії (NHS) працює над системою, яка дозволить людям показувати свій COVID-статус за допомогою програми або паперового сертифіката. Такі паспорти планують використовувати у громадському транспорті, магазинах, масових заходах. Запровадження COVID-паспортів допоможе відновити роботу країни, вважають у британському уряді.

У березні 2021 року Європейська комісія представила концепцію єдиних цифрових зелених сертифікатів (Digital Green Certificate), які мають сприяти вільним подорожам країнами Євросоюзу під час пандемії COVID-19.

За впровадження електронних сертифікатів для подорожей під час пандемії виступала низка європейських країн, де розвинена туристична галузь, зокрема Греція. Подібні документи на національному рівні вже створили або планують Данія, Чехія, Греція, Угорщина, Кіпр, Естонія, Португалія, Італія, Ісландія, Словаччина, Польща, Іспанія та Швеція. Ізраїль, який вакцинував уже понад половину свого дорослого населення, також увів сертифікати. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаM(e)ister Eiskalt, вікіпедія