Показник рівня госпіталізацій хворих на COVID-19 станом на 3 квітня 2021 року не перевищений лише у трьох областях України, свідчать дані МОЗ.

Рівень госпіталізацій у 60 осіб на 100 тисяч населення не перевищений у Кіровоградській, Луганській і Херсонській областях, де цей показник становить відповідно 42,8, 49,7 та 45,5.

Найбільше він перевищений у Хмельницькій (128,1), Житомирській (115,5), Вінницькій (110,9) та Миколаївській (109,5) областях, а також у Києві – (114,4).

Окрім того, перевищує норму завантаженість ліжок з киснем. Зокрема у Києві зайнято 81,8% ліжок, у Миколаївській області – 72,4%, у Львівській – 71,6%.

За новим поділом МОЗ, у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки залишається Херсонська область. У «червоній» зоні перебувають Київ і 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська. Решта регіонів — у «помаранчевій» зоні.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

В Офісі президента сказали, що в Україні не планують вводити загальнонаціональний локдаун, тому що регіональні локдауни працюють, і захворюваність знижується. Це допомагає не зупинити всю країну загалом.

У Києві з 20 березня до 9 квітня включно запровадили жорсткий карантин. З 5 квітня запрацюють нові, більш суворі обмеження. Зокрема, транспорт перевозитиме пасажирів лише за спецперепустками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА