Компанія Nike через суд заблокувала продаж Satan Shoes («сатанинських кросівок»), які випустив бренд MSCHF разом із репером Lil Nas X, повідомляє CBS News.

Cуд схвалив позов Nike щодо порушення прав на товарний знак і заборонив продавати Satan Shoes.

MSCHF заявив, що більше не продаватиме Satan Shoes, тому що «взуття більше немає». У компанії стверджують, що 665 з 666 виготовлених кросівок уже відправили покупцям. CBS News цитують, що адвокати Nike «мають деякі серйозні сумніви», що MSCHF зміг виконати всі замовлення за такий короткий проміжок часу.


Компанія MSCHF разом із репером Lil Nas X випустила Satan Shoes («сатанинські кросівки») на базі кросівок Nike без згоди на використання товарного знаку. За словами творців взуття, у кросівках міститься крапля людської крові.

Nike звинуватили компанію MSCHF у порушенні прав на товарний знак. За словами Nike, взуття Satan Shoes розроблене на базі кросівок Nike Air Max 97. Nike каже, що не давав схвалення або дозвіл на це взуття. А тому бренд Nike не має стосунку до цієї колаборації.

У позові також ідеться про те, що покупці плутають та асоціюють Satan Shoes із Nike. Наприклад, уже з’явилися заклики бойкотувати Nike у відповідь на запуск Satan Shoes.

Репер Lil Nas X випустив відео на YouTube з назвою Apologizes for Satan Shoe («Lil Nas X просить вибачення за «сатанинські кросівки»). У відео вибачень немає. Насправді це уривок нового кліпу репера Montero (Call Me By Your Name).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФотоMSCHF